Ook moeder vervolgd voor mishandeling baby

Print
Voor de correctionele rechtbank van Tongeren moest donderdag opnieuw een echtpaar uit Alken verschijnen voor de mishandeling van hun twee maanden oude baby.
Ondanks de bekentenis van de vader dat die het kindje verscheidene keren dooreen geschud had, besliste de rechter donderdag om de moeder alsnog te vervolgen voor kindermishandeling.

Het echtpaar zou in maart en mei 2003 het meisje herhaaldelijk mishandeld hebben. De baby liep daarbij een hersenbloeding, een sleutelbeenbreuk en een indeuk van de borstwervel op. Het meisje is gehandicapt.

Na drie jaar onderzoek bekende de vader op 5 oktober van dit jaar dat hij zijn dochter herhaaldelijk door elkaar had geschud. Door deze onverwachte wending besliste strafpleiter Jef Vermassen dat hij omwille van deontologische redenen niet langer als raadsman voor het koppel kon optreden.

Volgens het openbaar ministerie moet de moeder op de hoogte zijn geweest van het hardhandig optreden van haar echtgenoot. De openbare aanklager vroeg ook een nieuw psychiatrisch onderzoek lastens beide. De rechter zal op 14 december een nieuwe psychiater aanstellen die de vader moet onderzoeken en oordelen of ook de moeder zich schuldig heeft gemaakt aan kindermishandeling.

Twee kinderen van het echtpaar zijn door de jeugdrechter in een opvanginstelling geplaatst. Het derde kind, een zoon, verblijft momenteel bij de ouders van de moeder.