Rechter mild voor Genkse die aanslag op dierenarts pleegde

Print
Een 44-jarige vrouw uit Genk die in juli van dit jaar met zelfgemaakte molotovcoctails naar de woning van een dierenarts in Genk gooide omdat ze hem verantwoordelijk achtte voor de dood van haar straathondje heeft donderdag opschorting van straf gekregen.
De Tongerse strafrechter verleende haar deze gunstmaatregel voor een proefperiode van drie jaar op voorwaarde dat ze zich blijvend psychiatrisch laat behandelen. Indien de Genkse gedurende de haar opgelegde proefperiode geen strafbare feiten meer pleegt, vervalt haar straf.

De feiten speelden zich af in de nacht van 10 op 11 juli en op 11 juli in Genk. De dag voor de feiten was de vrouw op consultatie geweest bij de dierenarts met haar hond, die door een wagen was aangereden. De dierenarts merkte geen ernstige verwondingen bij het hondje op en stuurde de vrouw naar huis, maar het hondje overleed enkele uren later.

Met zelfgemaakte molotovcocktails reed ze naar de praktijk van de dierenarts. Ze gooide de brandbommen maar die ontploften niet. De volgende dag gooide de vrouw opnieuw brandbommen naar de dierenartsenpraktijk. Er werd een raam geraakt en de molotovcocktails ontvlamden.

Omdat de vrouw ter zitting te kennen gaf dat ze buitensporig had gereageerd op de dood van haar hondje en naar aanleiding van de feiten al psychiatrische hulp gezocht had, achtte de rechter het donderdag niet aangewezen de vrouw een effectieve veroordeling op te leggen.