Brugs restaurant serveert witte megatruffel

Print
De gasten in restaurant La Tâche in Brugge worden dezer dagen extra verwend. Uitbater Olivier Monbailliu kon dankzij zijn leverancier een Italiaanse witte megatruffel (Tuber Magnatum Pico) van 320 gram kopen.
De prijs voor het kleinood werd niet bekendgemaakt. De richtprijs loopt op tot 6.000 euro per kilogram. Een andere witte recordtruffel van 1,5 kilogram werd vorig weekend per opbod verkocht voor een bedrag van 125.000 euro aan een Japanse afnemer.

De witte truffel die in Brugge wordt geserveerd, werd op maandag 12 november in het Toscaanse Palaia in een bos met eiken, hazelaars en populieren gevonden. Woensdag kwam hij aan in België op vraag van het Brugse restaurant.
"De truffel is uitzonderlijk niet per opbod verkocht", zegt leverancier Sabine Demuelenaere van het Italiaanse specialiteitenhuis Pasta e Basta. "Vorig jaar verkocht dezelfde truffelleverancier, Savini Tartufi, een exemplaar van 450 gram per opbod aan een Amerikaan."

Volgens Sabine Demuelenaere zijn er in Italië zo'n 150 truffelzoekers actief. Ze vinden jaarlijks maximum 15 truffels die zwaarder zijn dan 200 gram.