Al-Arabiya toont beelden van vermoorde advocaat Saddam

Print
Een Arabische televisiezender heeft woensdag beelden uitgezonden waarop een van de voormalige advocaten van Saddam Hussein te zien is terwijl hij door opstandelingen wordt vastgehouden.
De advocaat, Khamis al-Obeidi, een soenniet, werd op 21 juni uit zijn huis ontvoerd en enkele uren later al werd zijn met kogels doorzeefde lichaam teruggevonden in de buurt van de sjiitische wijk Sadr City, in Bagdad. Op de beelden is te zien hoe een kennelijk in het gezicht geslagen Al-Obeidi door drie mannen wordt geboeid en meegevoerd.

Op de beelden wordt aan een van de drie ontvoerders gerefereerd als een luitenant van de politie. Ten tijde van de ontvoering was er sprake van dat Al-Obeidi door politiefunctionarissen was ontvoerd. Volgens de tv-zender, Al-Arabiya, beschuldigt de leider van Saddams advocatenteam, Khalil al-Dulaimi, het Mahdi-leger van de moord op Al-Obeidi. Het Mahdi-leger is de militie van de radicale sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr. Het kantoor van Al-Sadr ontkent iedere betrokkenheid.