Douglas en Zeta Jones hebben zich verloofd

NEW YORK - Hollywoodster Michael Douglas (55) en actrice Catherine Zeta Jones (30) hebben bevestigd dat ze in het huwelijksbootje gaan stappen. Douglas heeft het nieuws bekend gemaakt op zijn officiële website.

Karel MOORS

BR>«Ik ben erg blij dat ik mijn verloving met Catherine Zeta Jones kan aankondigen,» deelde Douglas mee op het internet. De filmster voegde er aan toe dat hij zijn geliefde ten huwelijk had gevraagd in zijn huis in de Rocky Mountains in de staat Colorado. Het koppel vierde daar oudejaarsavond.

«Ik heb Catherine gevraagd of ze met me wilde trouwen op oudejaarsavond in mijn huis in Aspen,» wilde Douglas nog kwijt. Op welke dag ze elkaar het jawoord zullen geven, is nog niet beslist.

Tot nog toe had het glamourkoppel altijd ontkend dat ze zich hadden verloofd, hoe hardnekkig de geruchten ook waren.

Vorige maand berichtte een Britse tabloid nog dat de romance tussen Douglas en Zeta Jones voorbij was. Het blad schreef dat de tortelduifjes niet samen zouden zijn tijdens de kerstdagen. Maar andere reporters ontdekten dat Michael en Catherine op Kerstmis wél samen waren, in Wales nog wel. Douglas en de familie Zeta Jones tafelden in een restaurant in Swansea, niet ver van Mumbles, het Zuid-Welshe dorp waar Catherine opgroeide.

Douglas en Zeta Jones zijn allebei jarig op 25 september, maar er zit wel een leeftijdskloof van 25 jaar tussen hen. De sterren leerden elkaar in augustus 1998 kennen op het filmfestival van Deauville in Frankrijk. Ze vormen een koppel sinds maart 1999. Vorige zomer kiekten paparazzi een topless Catherine aan boord van Michaels jacht, dat in de Middellandse Zee dobberde.

Gescheiden

De meest recente bioscoopfilm waarin Catherine Zeta Jones een hoofdrol speelde, was de griezelfilm 'The Haunting'.

Na enkele rollen in toneelstukken, begon in 1991 de ster van Zeta Jones te rijzen in Groot-Brittannië door haar vertolking van Mariette Larkin in de tv-serie 'The Darling Buds of May', gebaseerd op het werk van H.E. Bates. Het succes van de serie en Catherines fraaie snoetje zorgden ervoor dat ze regelmatig opdook in de society-pagina's van de kranten.

Maar haar carrière stokte toen de serie afliep, en Catherine besloot haar geluk in Hollywood te beproeven. Na enkele valse starts schoot haar populariteit weer de hoogte in toen ze de vrouwelijke hoofdrol kreeg naast Antonio Banderas in de avonturenprent 'The Mask Of Zorro' uit 1998. Daarna volgde de actiethriller 'Entrapment' waarin ze ouwe rot Sean Connery tegenover zich kreeg.

Michael Douglas raakte vorig jaar eindelijk definitief gescheiden van zijn vrouw Diandra Luker. Ze waren 22 jaar getrouwd.

Als zoon van de legendarische Kirk Douglas en de Britse actrice Diana Dill, was Michael Douglas voorbestemd om acteur te worden. Net zoals zijn kersverse verloofde, schitterde hij voor het eerst in een tv-reeks. Dat was 'The Streets Of San Francisco', een politieserie uit de jaren zeventig, waarin Douglas als jonge snaak een duo vormde met de oudere, dikneuzige Karl Malden. Daarvoor had Michael er al enkele kleinere rolletjes in films en tv-series opzitten.

In 1975 - amper 31 jaar oud - was Michael Douglas co-producer voor 'One Flew Over The Cuckoo's Nest'. Ook 'The China Syndrome', 'Face/Off', 'Flatliners' en 'Romancing The Stone' heeft hij geproduceerd. Maar het best is Douglas junior bekend voor zijn rollen in 'Fatal Attraction' en vooral 'Basic Instinct', waarin Sharon Stone zich van haar beste zijde liet bewonderen. Bij ons was

Mike

voor het laatst te zien in 'A Perfect Murder' uit '98.

In de Verenigde Staten staat Douglas ook bekend als vurig supporter van de Democratische Partij.