Van Weert wil niet op beslissing terugkomen

Print
Volgens staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling Els Van Weert (Spirit) getuigen voorstanders van kernenergie van kortetermijndenken.
Ze wil dan ook niet terugkomen op de beslissing om af te zien van kernenergie. Kernenergie is voor haar niet dé oplossing zoals sommigen ze voorstellen.
"Ons land heeft dringend nood aan een inhaalbeweging wat betreft duurzame energieproductie en rationeel energieverbruik", stelt ze.

Dat stelt Van Weert in een reactie op het eerste tussentijds rapport van de Commissie 2030. Dat stelt dat de beslissing van de vorige paarsgroene regering om de kerncentrales tegen 2015 te sluiten, moet worden herbekeken.

Volgens de linksliberale politica is er in verband met kernenergie onduidelijkheid over vermeende lage economische productiekost, het afvalprobleem, het veiligheidsprobleem, zekerheid van bevoorrading uranium, enz.

Ze wil niet terugkomen op de vroegere beslissing om af te zien van kernenergie. "Wat wettelijk vastligt, moet worden uitgevoerd. Want wie dat in vraag stelt, belast de volgende generaties met een onoplosbare en gevaarlijke afvalproblematiek", besluit ze.