BVAS houdt zich aan tarievenakkoord 2007 na beloftes Demotte

Print
De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) heeft woensdagavond beslist het tarievenakkoord voor de artsen niet op te zeggen.
Enkele belangrijke toegevingen van minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Rudy Demotte hebben de raad van bestuur van de artsenbond overhaald om zich aan het akkoord voor 2007 te houden.

De artsen kregen maandag op een bijeenkomst van de commissie artsen-ziekenfondsen onder meer de garantie dat een werkgroep zal worden opgericht die de administratieve verplichtingen voor artsen moet reduceren.
"De huidige administratieve overlast is een van de grootste pijnpunten voor artsen", zegt BVAS-voorzitter Marc Moens.

Het kabinet Demotte beloofde de artsen voorts dat de toezichtshonoraria voor kinderartsen vanaf 1 januari 2007 met 50 procent zullen worden opgewaardeerd, dit met geld uit het reeds voorziene budget van 7,5 miljoen euro voor de pediaters.
De minister houdt ook niet langer vast aan zijn plan om kinderartsen te verbieden nog supplementen te vragen in een eenpersoonskamer.
"Elke arts heeft de mogelijkheid om patiënten in een eenpersoonskamer een supplement te vragen, maar voor de kinderartsen was dat onmogelijk", aldus Marc Moens.

"Het kabinet Demotte gaf ons eerder de garantie dat de discriminatie van kinderartsen zou vervallen als er binnen de commissie artsen-ziekenfondsen unanimiteit was over een nieuwe regeling voor de pediaters. En die is er nu, vastgelegd in een goedgekeurd ontwerp van KB", voegt de BVAS-voorzitter er nog aan toe.
"De raad van bestuur van de BVAS zag geen redenen meer om het tarievenakkoord op te zeggen."
Indien dat wel zou zijn gebeurd, zouden de artsen die bij de BVAS aangesloten zijn volgend jaar volledig vrij zijn geweest om hun honoraria vast te leggen.