Céline Dion doet haar huwelijk nog eens over

:LAS VEGAS - Céline Dion en haar man René Angelil hebben hun huwelijksgeloften nog eens afgelegd in een eredienst die werd geleid door monseigneur Michel Sayde van de melkitisch-katholieke kerk. De ceremonie had op 5 januari plaats in een van de feestzalen van Caesars Palace, een van de bekende goktempels in Las Vegas. Het koppel had 235 vrienden en familieleden uitgenodigd voor de plechtigheid.

BR>Het decor, de muziek, de receptie en het banket reflecteerden de Libanees-Syrische roots van René Angelil. De feestzaal was versierd met sterren en wassende manen, symbolen uit de oosterse cultuur. Gekostumeerde dansers, zangers en muzikanten, een stel kamelen en een vlucht exotische vogels moesten de oosterse sfeer compleet maken.

De kapel waar de religieuze ceremonie plaatsvond, was heringericht om het interieur en de atmosfeer van een Arabische moskee te evoceren. De balzaal van Caesars Palace werd voor de gelegenheid ingericht als een prachtige oosterse tuin met zes Berber-tenten waarin telkens een scène uit de 'Verhalen van Duizend-en-Een Nacht' werd uitgebeeld.

De gasten, allemaal gezeten op bontgekleurde kussens, kregen een vijfgangenmenu voorgeschoteld. Libanese, Syrische en Marokkaanse koks hadden de gerechten bereid.

Bruidegom René droeg een wit oosters gewaad, bruid Céline had zich in een klatergouden jurk van Givenchy gehesen. De mannelijke bruiloftsgasten droegen zwarte kleding, de vrouwen hadden zich gehuld in de kleuren van edelstenen: smaragdgroen, saffierblauw, robijnrood,...

Zoals bekend heeft Céline Dion op oudejaarsavond een afscheidsconcert gegeven. Ze stopt haar zangcarrière twee jaar in de diepvries om een kindje te krijgen met René. Hopelijk zet het sprookjesachtige feest in Las Vegas Céline en René op het juiste spoor richting bloemkoolveld. Vijf jaar geleden zijn ze getrouwd in een rooms-katholieke eredienst.

Gek genoeg heeft ook een van Célines collega-diva's haar huwelijksgeloften hernieuwd: zangeres Gloria Estefan beloofde haar man Emilio opnieuw eeuwige trouw in hun villa in Florida. Zij zijn al twintig jaar een paar.