«Voor een miljoen bier»

Van onze verslaggever ter plaatse

ANTALYA Rob MERTENS

BR>Goed nieuws en slecht nieuws vanuit Antalya. Eerst het goede. Het zonnetje liet zich gisteren weer van zijn beste kant zien, de geblesseerden hervatten stilaan de trainingen en de spelers profiteerden van de vrije namiddag om souvenirs te kopen in het centrum van Antalya. Het slechte nieuws? Amper acht spelers trokken ook effectief de stad in, liefst zestien spelersvrouwen bellen dus best nog eens met manlief aan de Turkse Rivièra.

De medische staf klopte de voorbije dagen overuren in Antalya. Met resultaat. Olivieri, Van Geem en Teelen trainden gisteren weer zonder problemen met de groep mee, Hasi en Reini hervatten de looptrainingen en Ban werd via aquajogging klaargestoomd voor de oefenmatch van vandaag tegen de lokale tweedeklasser Side. «Het valt gelukkig allemaal goed mee,» knikte Zoran Ban. «Al hield ik op training toch even mijn hart vast. Ik trapte op de bal en hoorde meteen iets kraken. Blijkbaar heeft mijn tape de enkel beschermd tegen verzwikking. Maar goed ook, want blessurevrij blijven is voor een voetballer het belangrijkste. Dan volgen de prestaties vanzelf,» aldus de nieuwe nummer elf van Genk. «Ach, ook wanneer ik zijn nummer en uitrusting niet overgenomen had, zou de vergelijking met Branko blijven. Een zware erfenis, maar meer dan mijn best kan ik niet doen.»

Reini

Juha Reini, die hinder blijft ondervinden van de

naweeën

van zijn knie-operatie vorige zomer, deed gisteren probleemloos looptrainingen, vandaag volgen opnieuw oefeningen met de bal. «De blessure lijkt mee te vallen, maar toch baart het me zorgen, omdat het weer diezelfde knie is. Ik heb mijn portie pech al gehad, ongelofelijk, maar ik hoop morgen weer voluit te kunnen trainen. We zien wel,

I'll be back

Shoppen

Gisterennamiddag was de Fin alvast paraat om te gaan shoppen in Antalya. De zware trainingen van de voorbije dagen hadden duidelijk hun tol geëist, want het leeuwendeel van de spelers maakte van de vrije namiddag gebruik om een uiltje te vangen.

Naast de trainersstaf, ploegafgevaardigde Tony Greco, verzorger Jean Conen en Jef en Annie gingen enkel Delbroek, Doumen, Teelen, Vangronsveld, Reini, Ban, Origi en Jansson eens kijken wat de vierde belangrijkste stad van Turkije te bieden heeft.

Bieden

deed ook Jesper Jansson. De Zweed kocht een knappe leren jas voor omgerekend goed 6.000 frank. Op het prijskaartje: 11.000

knotsen

. «En ik heb voor een miljoen bier gedronken,» lachte verzorger Jean Conen met de lage waarde van de Turkse lira.