Houthalen en Bree oefenen

BASKETBAL

BR>Houthalen speelt vanavond om 20 uur een oefenwedstrijd op het veld van Oostende. Bree oefent zaterdag om 20 uur in eigen huis tegen Pepinster.

TENNIS

Appelmans uitgeschakeld in Goald Coast

Sabine Appelmans is er niet in geslaagd door te stoten naar de voorlaatste ronde van het WTA-toernooi (170.000 dollar) in het Australische Gold Coast. Onze landgenote werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Conchtia Martinez. De Spaanse, nummer vijftien van de wereld, triomfeerde moeizaam na drie sets. Nadat de eerste manche in een tiebreak werd beslist nam Appelmans de tweede manche voor haar rekening en plooide zij in de beslissende set met klein verschil: 4-6.

Vrouwen enkel kwartfinale:

Conchita Martinez (Spa/3) - Sabine Appelmans (3) 7-6 (7/3), 4-6, 6-4; Arantxa Sanchez (Spa/4) - Patty Schnyder (Zwi/5) 2-6, 7-6 (7/2), 6-3; Nathalie Dechy (Fra/6) - Magdalena Maleeva (Bul) 6-4, 6-7 (7/2), 7-6 (8/6).

Samenstelling halve finales:

Dechy - Martinez en Sanchez - Talaja.

Chennai: Rochus in halve finale dubbel

Onze landgenoot Christophe Rochus heeft zich geplaatst voor de halve finale van het dubbelspel bij het ATP-toernooi (430.000 dollar) in het Idiase Chennai.

Aan de zijde van de Fransman Julien Boutter versloeg hij de thuisspeler Niltin en Sandero Kirtine in de eerste ronde makkelijk met 6-2 en 6-1.

In de kwartfinale wachtte het zware werk met de Indier Leander Paes en de Zimbabwaan Byron Black. Tegen deze nummers één en elf van de wereldranglijst voor dubbels won de Belgisch-Franse combinatie met 6-3 en 6-4.

WTA-tornooi Auckland

Vrouwen enkel, kwartfinale:

Meghann Shaughnessy (VSt) - Anna Smashnova (Isr/5) 6-4, 6-2; Cara Black (Zim) - Elena Likhotseva (Rus/1) 6-3, 7-5; Anne Kremer (Lux/2) - Paola Suarez (Arg) 6-3, 5-7, 6-4; Amanda Hopmans (Ned) - Miroslava Vavrinec (Zwi) 7-6 (8/6), 6-2.

ATP-tornooi Adelaide

Mannen enkel, tweede ronde:

Thomas Enqvist (Zwe/1) - Roger Federer (Zwi) 7-6 (7/5), 6-4; Nicolas Escudé (Fra/8) - Slava Dosedel (Tsj) 7-6 (7/5), 6-4; Sébastien Grosjean (Fra/7) - Jan-Michael Gambill (VSt) 3-6, 7-6 (7/4), 6-2; Tim Henman (GBr/2) - Jean-René Lisnard (Fra) 3-6, 6-4, 6-2.

ATLETIEK

Belgische atleten op stage naar buitenland

Als voorbereiding op de Europese Indoorkampioenschappen die van 25 tot 27 februari in de nieuwe Flanders Sports Arena te Gent doorgaan, trekt een aantal Belgische atleten, waaronder Kim Gevaert en Anja Smolders, vanaf zaterdag op stage naar Marokko. De Belgen zullen er tot 19 januari in Rabat trainen in het Sportcentrum van de Marokkaanse federatie. Voorts vertrekt de Belgische recordhouder speerwerpen Johan Kloeck maandag op trainingskamp naar Zuid-Afrika.

BK meerkampen uitgesteld

Omdat de nieuwe Flanders Sports Arena aan de Gentse Blaarmeersen pas tegen 20 januari gebruiksklaar zal zijn, ziet de Belgische Atletiekbond zich verplicht de meerkamp- kampioenschappen, voorzien voor 15 en 16 januari, te verdagen naar het weekend van 11 en 12 maart.

De eerste meeting in de nieuwe sportarena, die op 21 januari officieel zal worden ingehuldigd, wordt nu het VAL-zaalkampioenschap op zondag 23 januari.

BADMINTON

Belgische duo's naar Portugal en Korea

Van 13 tot 16 januari wordt in Caldas da Rainha de

Portugese International

georganiseerd. Hieraan zullen Patrick Boonen en David Vandewinkel zowel in het enkelspel als in het mannen-dubbel deelnemen.

Manon Albinus en Ruud Kuijten reizen af naar Seoel, waar van 13 tot 16 januari de prestigieuze

Korean Open

plaatsvindt. Dit duo betwist samen het gemengd-dubbel en waagt voordien afzonderlijk ook zijn kans in het vrouwen-enkel en mannen-enkel.