Diepenbeek VV wil seizoen starten op nieuwe grasmat

DIEPENBEEK

Tim VERHEYDEN

BR>Voetbalclub Diepenbeek VV zet het voetbalseizoen 2000-2001 in op twee nieuwe grasmatten. Tenminste, als alles volgens plan verloopt. Het bestuur van Diepenbeek VV twijfelt sterk of alle ploegen volgend competitiejaar op de nieuwe terreinen zullen spelen.

Diepenbeek heeft de laatste maanden wat met voetbalvelden. Voetbalvereniging De Zwaluw trapt sinds september vorig jaar tegen de bal op twee nieuwe voetbalpleinen aan de Wasserijstraat. Diepenbeek VV valt dit jaar in de prijzen. De tweedeprovincialer krijgt in de Waardestraat, naast een bestaand veld voor de eerste ploeg, twee nieuwe terreinen. De gronden worden in maart ingezaaid, zodat er vanaf volgend seizoen gespeeld kan worden op drie grasmatten. Eindelijk kunnen alle ploegen van Diepenbeek VV hun thuiswedstrijden dan op één centrale plaats afwerken. Nu wordt er nog gevoetbald op drie verschillende locaties: naast de spoorweg aan de Molenstraat, aan de Grendelbaan en in de Waardestraat. De eigenaar van het voetbalplein aan de Grendelbaan wil het terrein verkavelen. Voor het plein in de Molenstraat bestaan nog geen plannen. Maar zolang de nieuwe velden er niet zijn, werken de duiveltjes tot en met de scholieren daar hun wedstrijden af.

Secretaris Ivo Smeyers: «Natuurlijk zijn we blij dat we nieuwe terreinen krijgen, maar ik twijfel er sterk aan of ze bij de nieuwe competitiestart bespeelbaar zijn. De pleinen moeten nog gedraineerd worden, het gras nog gezaaid. Als dat gras er eenmaal is, kan je ook niet onmiddellijk spelen. Ideaal is dat je het gras nog wat laat luchten en af en toe maait. Als je vanaf de eerste dag op een nieuw veld speelt, gaat dat gras snel kapot. Dat willen we vermijden. Maar hoe sneller we kunnen spelen, hoe beter. Nu moeten we op drie verschillende plaatsen huur betalen. Als je een nieuw plein aanlegt, dan moet je het terrein eerst draineren. Dat is hier niet gebeurd.»

Kantine

«Nog niet,» verduidelijkt Jef Bynens, schepen van sport. «Het is logisch dat er tijdens de werken eerst gedraineerd wordt. Dat is voorzien voor de komende weken.»

Nieuwe pleinen betekent ook een nieuwe accommodatie. De huidige kantine blijft staan, samen met de twee kleedkamers. Het aantal kleedkamers verdubbelt van twee naar vier, maar de aanvraag voor die bouwvergunning is nog niet gedaan.

Voor het hele project is een bedrag uitgetrokken van vier miljoen: «Op de begroting voor '99 stond een bedrag ingeschreven van 2 miljoen frank. Dat was voor de grondwerken. Die zijn bijna volledig achter de rug. Nu stellen we vast dat de pleinen te nat zijn, dus moeten we die eerst nog draineren. Dat kost wat meer. We hebben 2 miljoen extra op de begroting van dit jaar voorzien. Met dat geld bekostigen we de omheiningen, de afwerking en de extra kleedkamers. Uiteindelijk zal de vzw Sport de pleinen aan Diepenbeek VV verhuren. Toch reken ik erop dat de pleinen klaar zijn als het nieuwe voetbalseizoen aanvangt.»