Jacqueline in voetspoor van vader Joe Frazier

Nadat eerder de dochter van voormalig wereldkampioen bij de zwaargewichten Mohamed Ali de bokshandschoenen aantrok, treedt nu ook de dochter van Joe Frazier in de voetsporen van haar vader. Joe 'Smoking' Frazier was destijds de voornaamste rivaal van Ali.

BR>Jacqueline Frazier-Lyde maakte bekend dat zij op 6 februari haar debuut zal maken. Ze ziet het gevecht als aanloop naar haar grote betrachting: ze wil Laila Ali uitdagen in september te boksen naar aanleiding van de 25e verjaardag van het derde en laatste gevecht tussen de twee wereldkampioenen. Die kamp werd door Ali gewonnen.

«Ik ga orde op zaken stellen», voorspelt de 38-jarige Jacqueline. «Laila gaat tegen de grond, ik help haar overeind en na een kusje gaan we samen lekker dineren. Als zij later een revanche wil kan ze die krijgen. Die tweede partij win ik uiteraard ook».

De dochter van Mohamed Ali, die reeds drie succesvolle partijen afleverde, heeft nog niet gereageerd. Haar manager zegt wel iets te zien in de vierde kamp Ali-Frazier.

Maradona weer betraptop gebruik cocaïne

PUNTA DEL ESTE -

Diego Maradona is opnieuw betrapt op het gebruik van cocaïne. Dat meldt de politie van de Uruguayaanse stad Punta del Este, waar de Argentijnse oud-voetballer (39) dinsdag werd opgenomen in het ziekenhuis wegens hyperventilatie en een onregelmatige hartslag. Maradona is in het verleden al herhaaldelijk betrapt op cocaïnegebruik.

België verliest van Zweden

en is uitgeschakeld in Hopman Cup

België heeft donderdag in de Hopman Cup van Zweden verloren. Dominique Van Roost klopte Asa Carlsson met 6-2, 6-3, maar in het mannen-enkelspel verloor Xavier Malisse van Jonas Bjorkman: 6-4, 6-3. Het Belgische koppel dat woensdag in het dubbel nog de Verenigde Staten versloeg, ging dit keer onderuit: 6-1, 7-5.

Zuid-Afrika, in dezelfde groep als België, heeft zich gisteren geplaatst voor de finale, ondanks het 1-2-verlies tegen de Verenigde Staten.

Stand Groep A:

1. Zuid-Afrika; 2. Zweden; 3. België; 4. Verenigde Staten.