Vriendschappelijke wedstrijden

Geel 4 - Zwolle 1

Geel, op oefenkamp in Paphos, won gisteren een oefenpot tegen het Nederlandse Be Quick Zwolle, ongeslagen in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal. Verbroedering domineerde van bij de aftrap en liep middels goals van Delen (16'), Zefilho (31') en Daelemans (strafschop, 35') uit tot 3-0. Op slag van rust scoorde Rahantokbam tegen vanop de stip. Alentijns bracht de eindstand op 4-1. Daelemans kreeg tijdens de wedstrijd een trap op de enkel en traint wellicht vandaag niet.

BR>

Menor 0 - Club Brugge 1

Driekoningen was gisteren in San Javier een doodse nationale feestdag voor de Spanjaarden gisteren: vlaggen halfstok voor de overleden koningsmoeder en geen kat te zien. Op het kwartier besliste Borkelmans de partij: 0-1. Maar de oefenmatch tussen Club en Mar Menor ontaardde net voor de rust in een ordinaire schoppartij. Corti stond als een stier Englebert naar het leven, ook Verheyen werd uitgesloten bij de rel die volgde. Club drong na de rust niet meer aan.

Beveren 1 - Alcamo 1

Beveren speelde gisteren in zijn afzonderingsoord vriendschappelijk 1-1 gelijk tegen de Siciliaanse vierdeklasser Alcamo. Beveren moest wachten tot een kwartier voor het einde op de gelijkmaker langs Bart Van Den Eede.

Doelman Peersman, aan de rust vervangen door de jonge Deckers, keert vandaag al terug omdat uitspraak wordt gedaan in zijn beroep tegen de vier speeldagen schorsing naar aanleiding van zijn uitsluiting tegen Club Brugge.

Naar fusie St-Niklaas - Lokeren

Het ziet er naar uit dat het nog voor het einde van dit voetbalseizoen tot een fusie komt tussen de twee Wase voetbalclubs Sporting Lokeren en Sportkring Sint-Niklaas. Aan de basis van de snelle samensmelting van de twee clubs ligt de penibele financiële toestand van Sint-Niklaas en het schaars aantal toeschouwers dat de derdeklasser trekt.

Twee jaar geleden werd Sint-Niklaas ingenomen als satellietclub van Sporting Lokeren. Voorzitter Roger Lambrecht van Sporting Lokeren geeft nu toe dat deze reddingsoperatie niet gelukt is en overschat werd. Lambrecht: «Of een fusie tussen Sint-Niklaas en Lokeren nu onafwendbaar is? Iedereen beseft dat een samensmelting zich opdringt, maar niemand is bereid water in de wijn te doen.»

Meer engagement van Ajax bij GBA

Na zes maanden samenwerking maakte Ajax Amsterdam een positieve evaluatie op wat betreft de samenwerking met Germinal Beerschot. In het vooruitzicht dat volgend seizoen het vernieuwde stadion op het Kiel klaar zal zijn en in gebruik kan genomen worden, wil Ajax een groter engagement in de Antwerpse club.

Louis De Vries: «Momenteel wordt er bijna dagelijks vergaderd, Ajax wil vooral op commercieel vlak de zaken optimaal laten renderen. Ook wat betreft herstructurering op bestuurlijk vlak worden evaluaties en plannen gemaakt. Ajax is in ieder geval bereid om de nodige tijd en de mensen vrij te maken om de beoogde planning door te voeren.»

Spelers Harelbeke krijgen loon

De spelers van Harelbeke hebben donderdag hun loon van november en de vergoeding voor de punten uit oktober ontvangen. Woensdag zaten de spelers samen met Sporta, de spelersvakbond, om over achterstallige betalingen te praten. Naast de lonen zit het de spelers hoog dat er al 18 maanden geen pensioenbijdragen gestort zijn.

Diallo uitgenodigd door Millwall

De interesse van de Engelse derdeklasser Millwall voor Drissa Diallo blijft. KV Mechelen kreeg gisteren een officiële uitnodiging voor de Guinees. Diallo krijgt van KV de toestemming om in Londen op stage te gaan, maar hij mag niet vertrekken voor de competitiewedstrijd tegen Charleroi op 15 januari is gespeeld.

WK clubs: moeizame winst favorieten

Slechts met de allergrootste moeite hebben de favorieten Real Madrid en Corinthians hun eerste wedstrijd in groep A op het WK voetbal voor clubteams gewonnen. Real versloeg woensdag Al Nasser in Sao Paulo met 3-1 dankzij doelpunten van Anelka, Raul en Savio. A-Husseini was verantwoordelijk voor de tegentreffer.

De Braziliaanse kampioen Corinthians klopte Raja Casablanca met 2-0. Luizao (50e minuut) en Fabio Luciana (68e) scoorden de twee doelpunten.

Stand groep A na de eerste speeldag:

1. Real Madrid (Spa) 1 1 0 0 3 1 3; 2. Corinthians (Bra) 1 1 0 0 2 0 3; 3. Al Nasser (SAr) 1 0 0 1 1 3 0; 4. Raja Casablanca (Mar) 1 0 0 1 0 2 0.

Juventus leider na verlies Lazio

Juventus Turijn heeft dankzij een doelpunt van Inzaghi tegen Verona (1-0) Lazio Roma afgelost als koploper in de Serie A. Lazio ging woensdag verrassend onderuit bij Venezia, 2-0.

Clarence Seedorf miste zijn debuut niet bij Internazionale. Hij scoorde voor 56.000 tifosi in de thuiswedstrijd tegen Perugia (5-0). Trainer Marcello Lippi was zo tevreden over zijn aankoop, dat hij hem vijf minuten voor tijd een publiekswissel gunde. Inter stond toen al voor met 5-0. Naast Seedorf waren de doelpuntenmakers Georgatos, Vieri, Jugovic en een eigen goal van Hilario.

AC Milan staat vijfde door de nipte zege bij degradatiekandidaat Piacenza. Oliver Bierhoff was de matchwinnaar. Nummer drie Parma versloeg Udinese met 1-0, terwijl AS Roma thuis met 3-1 te sterk was voor Bari.

Uitslagen 15de speeldag Italiaanse Serie A:

Venetie - Lazio Roma 2-0; Juventus - Verona 1-0; Udinese - Parma 0-1; AS Roma - Bari 3-1; Piacenza - AC Milan 0-1; Inter Milaan - Perugia 5-0; Lecce - Fiorentina 0-0; Reggina - Torino 2-1; Bologna - Cagliari later.

Stand:

1. Juventus 32 15; 2. Lazio Roma 31 15; 3. Parma 30 15; 4. AS Roma 28 15; 5. AC Milan 27 15; 6. Inter Milaan 26 15; 7. Bari 20 15; 8. Pérugia 20 15; 9. Fiorentina 19 15; 10. Udinese 19 15; 11. Lecce 19 15; 12. Bologna 17 14; 13. Reggina 15 15; 14. Verona 15 15; 15. Torino 14 15; 16. Venetie 12 15; 17. Piacenza 11 15; 18. Cagliari 7 14.