Hasi: twee weken geschorst -

GENK

RoMe

BR>De naam van Besnik Hasi stond in het jongste nummer van Sportleven in het rijtje van geschorsten voor twee speeldagen. Reden: ref Ver Eecke maakte na de wedstrijd op KV Mechelen een verslag op, waarin Hasi beschuldigd wordt van het intrappen van een deur. Ploegafgevaardigde Tony Greco reageerde furieus en wil het scheidsrechtersverslag inkijken, om mogelijk in beroep te gaan.

Moeskroen op vrijdag -

De wedstrijd Moeskroen-RC Genk wordt rechtstreeks uitgezonden door Canal+. Dat houdt in dat de partij verschoven wordt naar vrijdagavond, 11 februari.

Geen airconditioning -

Na de striemende wind van de voorbije dagen was het gisteren opnieuw zonnig in Antalya. «Deze frisse temperaturen heb ik hier nog nooit meegemaakt,» gaf Tony Greco toe. «De voorbije jaren zetten wij op onze kamer de airconditioning op, nu stond de verwarming doorgaans aan.»

SINT-TRUIDEN

Mertens traint weer -

Kurt Mertens, geveld door griep, meldde zich gisterenmorgen om 07.30u in het oefenkamp van STVV in Knokke. Nog wat bleekjes en goed ingeduffeld, werkte hij de voormiddagtraining af. Willy Reynders hoopt Mertens voor de match van woensdag tegen Club Brugge te kunnen recupereren, anders houdt hij nauwelijks nog een diepe spits over. Filip Fiers is tegen Club geschorst.

Wandelen in Het Zwin -

Normaal moesten de spelers van STVV gisteren twee keer het trainingsveld op, om dan 's avonds tegen FC Knokke (tweede provinciale) te spelen. Willy Reynders paste zijn programma aan en verving de namiddagtraining (10.00 en 15.00u) door een wandeling in het natuurreservaat Het Zwin.

Vandaag traint STVV nog twee keer op het veld van FC Knokke. Morgenvoormiddag is er nog een laatste veldtraining voorzien. In de vroege namiddag wordt de STVV-kern terug op Staaien verwacht.

Tsjechië komt -

Het

Pavillion du Zoute

, het afzonderingsoord van STVV, krijgt van 7 juni af de nationale ploeg van Tsjechië overt de vloer. De nummer drie op de FIFA-ranking zit voor EURO 2000 in de moordgroep met Nederland, Frankrijk en Denemarken en koos het Knokse hotel uit als vaste verblijfplaats tijdens het EK.

Na het annuleren van de winterstage in Tunesië wilde ook Anderlecht deze week nog in het

Pavillon du Zoute

in afzondering gaan. STVV had echter korter op de bal gespeeld en het hotelmanagement oordeelde dat twee ploegen onder één dak van het goede teveel was. Anderlecht moest dus in eigen huis blijven trainen.

LOMMEL

Trainingsnieuws -

Michel Noben moest gisteren aan de namiddagtraining verzaken omwille van een gezwollen enkel. Daniël Scavone ondervond geen hinder meer aan de achillespees en oefende voluit met de groep. Eerder had Kim Grant wat last van de achillespees, maar ook bij de Engelsman leek gisteren het leed weer geleden.