«Frank is geen robot»

Paul De Geyter

L.L.N.

BR>«Het emotionele heeft uiteindelijk het financiële naar de achtergrond verdrongen», vat Paul De Geyter van het managementbureau SEM de turbulente weken samen sinds Frank Vandenbroucke na overleg met zijn zaakvoerders alle bruggen naar zijn werkgever opblies. «Frank was bereid de zaken hard te spelen, maar onderschatte de emotionele kant bij een breuk met Cofidis. De ploegmaats, al die jongens die hij overtuigde hem naar de Franse sponsor te volgen, hij kan ze niet achterlaten. Dat is menselijk, zelfs Frank is geen robot.»

SEM toont zich niet ontevreden over het bereikte compromis. «Een eerbaar voorstel, waar meneer Migraine nogal snel bereid was mee in te stemmen. We staan elkaar dus niet voor de rechtbank naar het leven.»

Kan de zaak-Sainz nog voor roet in het eten gooien? «Dat geloof ik niet. Over de inhoud van het dopingcharter dat Cofidis als één van de vele Franse teams ondertekende, bestaat er bij Frank geen enkel voorbehoud.»

Alain Bondue

«Zaak tussen sponsor en Frank»

Manager Alain Bondue hield zich tijdens de stormloop op

Bimbo

en François Migraine opvallend op de achtergrond. «Dit was een zaak tussen sponsor en Frank, waar ik weinig of niks mee te maken heb. Straks overleg ik nog even met Frank of en wanneer hij naar onze Zuid-Franse stageplaats vertrekt. Daar kan hij dat kleine beetje achterstand wegwerken dat hij in zijn voorbereiding opliep door de bekende problemen met zijn beide polsen.»