Handbal Gez LH

HANDBAL

I.K.

BR>Macedonië 33 - België 18

Het eerste verlies van de Belgische nationale handbalploeg in het WK-kwalificatietornooi is een feit. In Macedonië kwamen de Rode Duivels niet verder dan een 33-18-nederlaag. Stiekem hadden de Belgen wel op een overwinning gehoopt maar de voorbereiding op dit duel was verre van ideaal. De ploeg kwam pas donderdagnamiddag laat in Macedonië aan en moest om half acht 's avonds al in de arena voor de kwalificatiematch. Tijd om in de sporthal even de benen te strekken, wat te trainen en te acclimatiseren was er niet. En tot overmaat van ramp bleek ook Huygen net niet speelklaar.

Bij de Belgen ging tussen de tiende- en twintigste minuut van de eerste helft wel even het licht uit maar een 15-11-rustscore bood nog perspectieven. De beginfase van de tweede helft was rampzalig voor het team van Jos Schouterden. België kwam in de eerste tien minuten niet verder dan drie doelpunten, maar slikte een half dozijn tegentreffers op tegenaanval. Bij 21-13 wierpen de bezoekers de handdoek en was het voor Macedonië een koud kunstje om 33-18-eindcijfers op het bord te krijgen.

Voor België speelden en scoorden:

Polfliet, Orban, Ombelets, Timmermans, Wolak 2, Catteeuw 2, Stryckers 2, Deltombe 3, Sehovic 5, Lamury 1, De Nil 1, Quintiens 2.