Clijsters maakt brandhout van Kuznetsova

Print
Kim Clijsters heeft donderdag haar tweede wedstrijd op de Masters in Madrid met overtuiging gewonnen.
Onze 23-jarige landgenote, in haar eerste wedstrijd nog niet opgewassen tegen de Russin Maria Sharapova, maakte brandhout van de Russin Svetlana Kuznetsova. Na amper 45 minuten stond er tweemaal 6-1 op het scorebord.

Clijsters liet er donderdag geen gras over groeien. Ze brak door het eerste opslagspel van haar tegenstandster om tot 3-0 uit te lopen. Kuznetsova mocht dan één spelletje winnen, maar na 18 minuten was de 6-1 setwinst al een feit. In de tweede set kwam Kuznetsova even op voorsprong, ze won het eerste game op eigen service, maar dan won Clijsters in sneltreinvaart zes spelletje op rij.

"Het ging bijzonder goed", reageerde Clijsters meteen na haar partij. "Ik heb Kuznetsova van bij het begin onder druk kunnen zetten. Ik raakte de bal heel goed. Zij maakte wat fouten en dat maakte het voor mij ook makkelijker. Ik kon zo met veel vertrouwen spelen. Ik zag de bal scherp, veel beter als in de wedstrijd tegen Sharapova. Het spel van Kuznetsova ligt me ook beter dan dat van Sharapova. Ik ben al heel blij dat ik hier ben, maar nu ik de kans krijg zal ik er zeker alles aan doen om verder te geraken."

Vrijdag speelt Clijsters, winnares van de Masters in 2002 en 2003, voor een plaats in de halve finales opnieuw tegen een Russin. Dan is de al uitgeschakelde Elena Dementieva (WTA-8) de tegenstandster. Ook als Clijsters verliest van Dementieva is een halvefinaleplaats mogelijk. Kuznetsova mag dan niet winnen van Sharapova. Als Kuznetsova wel wint van Sharapova (met 2-0), kan Clijsters dan weer groepswinnaar worden.

Justine Henin-Hardenne (WTA-3) weet zich na een 6-4, 6-4 zege tegen de Russin Nadia Petrova (WTA-5) al zeker van haar plaats in de halve finales. De andere wedstrijd in de groep van Henin eindigde met 3-6, 6-1, 6-4 winst voor de Française Amélie Mauresmo (WTA-1) tegen de Zwitserse Martina Hingis (WTA-7).