Premier Verhofstadt ontmoet Sonia Gandhi

Print
Tijdens zijn bezoek aan India heeft premier Verhofstadt vrijdag een ontmoeting gehad met de Indiase politica Sonia Gandhi.
Gandhi is voorzitster van de regerende Congrespartij en is de machtigste vrouw in India. Een weerzien laat niet lang op zich wachten, want Sonia Gandhi komt volgende week op haar beurt naar België.

De Belgische delegatie -met naast de premier ook minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht, minister van Financiën Didier Reynders en staatssecretaris van Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne- sprak met haar vooral over microkredieten.
Door het systeem van microfinanciering kunnen kansarme ondernemers, die geen kans maken bij de reguliere bankinstellingen, via lokale microfinancieringsinstellingen toch een kleinschalig handeltje uitbouwen. Op die manier kunnen ze op eigen kracht hogerop klimmen.

Gandhi hoopt op die manier de armoede in India terug te dringen. Het land telt zo'n 300 miljoen inwoners die moeten rondkomen met minder dan 1 dollar per dag.