Kabinet Peeters in opspraak door onderzoek

Het parket van Mechelen voert een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken bij de openbare verkoop van aandelen van het milieubedrijf Indaver. Dat bevestigt Paul Lenaerts, de procureur des Konings van Mechelen, vrijdag in De Tijd. De klacht brengt ook het kabinet van Vlaams minister van Leefmilieu, Kris Peeters (CD&V), in opspraak.

Belga

Het onderzoek is geopend na een gedetailleerde klacht van een Vlaamse ambtenaar. De Vlaamse regering verkoopt haar meerderheidsaandeel in Indaver. De openbare verkoop is in handen van het kabinet van minister Peeters. Maandag moesten alle geïnteresseerden een officieel bod indienen. Er zijn nog vijf kandidaten. Het parket van Mechelen onderzoekt nu of er prijsafspraken zijn gemaakt tussen het kabinet-Peeters en toplui van enkele betrokken bedrijven.

In De Tijd stelt minister Peeters geen weet te hebben van een klacht. "We hebben de verkoop trouwens in handen gegeven van Bank Degroof. En het belang van de Vlaamse overheid in Indaver (54 pct) zit bij de Vlaamse Milieuholding (VMH). Twee instanties die al meer delicate dossiers hebben geleid. Bij mijn weten is alles volgens de wettelijke regels verlopen", wordt minister Peeters geciteerd.