Studenten Borat-film klagen Borat aan

Print
Waren eerder Rusland en Kazachstan al boos op de Kazachstaanse verslaggever Borat Sagdiyev - een typetje van de Britse komiek Sacha Baron Cohen - nu ligt hij ook in de Verenigde Staten onder vuur.
Twee boze Amerikaanse studenten hebben vrijdag bij een rechtbank in Los Angeles een aanklacht ingediend tegen 20th Century Fox en One America Productions, twee filmbedrijven achter de comedy 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan'.

Volgens entertainmentwebsite TMZ.com klagen de twee studenten de bedrijven aan omdat ze menen dat een aantal leden van hun studentencorps onder valse voorwendselen bij de film betrokken is geraakt. De jongens zouden ladderzat gevoerd zijn en laten zich vervolgens tegenover Borat negatief uit over vrouwen en etnische minderheden.

De studenten dachten dat dit onderdeel van de film niet in de Verenigde Staten te zien zou zijn, en klagen nu over vernedering, mentale pijn, emotionele en fysieke smart en een verlies aan reputatie en aanzien binnen de gemeenschap.