Britney Spears verliest rechtszaak over sekstape

Print
Britney Spears heeft een rechtszaak wegens smaad verloren. De zangeres spande een zaak aan tegen het entertainmentmagazine Us Weekly, nadat het blad in 2005 had beweerd dat zij en echtgenoot Kevin Federline hun seksuele hoogstandjes op videotape hadden vastgelegd.
De twee zouden in zak en as hebben gezeten toen iemand uit hun gevolg dreigde de tape naar buiten te brengen en zouden vervolgens een kopie van de band met hun advocaten hebben bekeken.

Britney ontkent echter met klem überhaupt ooit een huiselijke natuurvideo opgenomen te hebben en stelt dat het verhaal lasterlijk is. Volgens haar advocaten is het artikel smadelijk omdat het stuk haar "op gemene en roekeloze wijze portretteert als zich mal gedragend terwijl ze de video bekeek met haar advocaten".

Hoewel Britney van Us Weekly een geldelijke compensatie van 10 miljoen dollar eiste, ziet het Amerikaanse hooggerechtshof het artikel niet als smadelijk en kan de popster naar haar geld fluiten.
"De vraag is of het lasterlijk is te stellen dat een man en zijn vrouw zichzelf hebben gefilmd terwijl ze met wederzijds goedvinden seks hadden," zei rechter Lisa Hart Cole. Nee dus, zo oordeelde de rechter. Ze voegde eraan toe dat het artikel niet als lasterlijk kan worden gezien, omdat de zangeres haar "moderne seksualiteit in het kwadraat voor geldelijk gewin aan het publiek had tentoongesteld".