Colombia niet blij met succes snuivende Moss

Print
Kate Moss is uitgeroepen tot 'Britain's Model Of The Year.' Maar de Colombiaanse vicepresident Francisco Santos is echter allerminst blij met het succes van het topmodel.
Verloor Kate in 2005 nog lucratieve contracten met merken als H&M, Chanel en Burberry, omdat ze betrapt was op het snuiven van een goedje dat verdacht veel op cocaïne leek, sinds haar verblijf in een afkickkliniek lijkt het model succesvoller dan ooit. En de Colombiaanse vicepresident vindt het succes van de Britse verwerpelijk.

"Ik vind het verbijsterend dat iemand die bijdraagt aan de enorme pijn in Colombia er beter voorstaat dan ooit, zelfs meer contracten binnenhaalt", zei Santos, die in Engeland was ter gelegenheid van een Britse anti-drugs-campagne.

"Ik heb haar niet een keer 'het spijt me' horen zeggen en dat terwijl er in Colombia iedere dag mensen sterven vanwege drugsgebruik. Dat doet pijn", aldus de vicepresident.

Productie en handel
Ieder jaar sterven er duizenden Colombianen door de drugsproductie en -handel die in het land hoogtij viert. "Drugsgebruikers moeten zich beseffen dat aan ieder lijntje dat ze snuiven, bloed kleeft", stelde Santos.

Hij zei Kate graag mee naar Colombia te willen nemen, zodat het model in zijn thuisland het leed kon aanschouwen dat drugs veroorzaken.