Al-Qaida bedreigt Brad Pitt en Angelina Jolie

Print
Brad Pitt en Angelina Jolie hebben doodsbedreigingen ontvangen van terroristische organisatie Al Qaida vanwege hun nieuwste filmproject.
Het Hollywoodkoppel is momenteel in Pune, India voor opnames van 'A Mighty Heart', een film gebaseerd op het leven van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in 2002 door Pakistaanse militanten werd vermoord. Angelina speelt Marianne Pearl, Daniels echtgenote die op het moment van zijn overlijden zwanger was van hun zoon. Brad Pitts productiemaatschappij Plan B produceert de film.

Volgens The Financial Times zijn deze week Britse veiligheidsexperts naar India gevlogen om het acteurspaar te bewaken. Dit nadat buurland Pakistan de acteurs tipte dat ze, vanwege de politieke inhoud van hun film, een reëel doelwit vormen voor terroristen.

Een mogelijke terroristische aanval was ook al de reden dat opnames van A Mighty Heart niet in Pakistan - de plaats van de verfilmde gebeurtenissen - maar in India plaatsvinden.

Daniel Pearl
Wall Street Journal-verslaggever Daniel Pearl werd vier jaar geleden ontvoerd toen hij op weg was naar een interview met een Pakistaanse fundamentalistische moslimleider. De FBI en de Pakistaanse regering ontvingen later een videoband waarop te zien was hoe de journalist werd onthoofd.

Marianne Pearl schreef daarna het boek 'A Mighty Heart', over haar huwelijk met Daniel, zijn vermissing en dood en haar leven als weduwe.