Hercule Poirotprijs 2006 voor Herman Portocarero

Print
De roman "New Yorkse nachten" van Herman Portocarero is woensdag op de Boekenbeurs in Antwerpen bekroond met de Hercule Poirotprijs 2006.
Het weekblad Knack reikt deze literaire prijs jaarlijks uit aan de beste Vlaamse misdaadroman van het voorbije jaar. Het boek werd uitgegeven door Van Halewyck.

"New Yorkse nachten" is een detectiveverhaal waarin de nachtelijke stad een hoofdrol speelt. De lezer maakt kennis met verschillende buurten in New York aan de hand van de meest diverse bewoners.

De jury lauwerde het boek onder meer als een "vrijwel uniek meesterwerk in de Vlaamse thrillerliteratuur". Het boek is volgens de jury "van een hoogst onzuiver gehalte en drijft op een bijna ondraaglijke suspens".
"Het open einde zet de krachtige borsteling van de grootstedelijke onderwereld met zijn brutale rechtlijnigheid en anonieme verlangens nog sterker in de verf," luidt het.

Herman Portocarero werd geboren in 1952. Hij combineert zijn job als diplomaat met het schrijven van boeken. Als laureaat van de Hercule Poirotprijs krijgt hij een gegraveerde pen en een geldprijs van 1.500 euro.

Kijk ook op: http://gva.typepad.com/boekenbeurs