Gouverneur Stevaert roept Limburgers op illegale wapens in te leveren

Print
De Limburgse gouverneur Steve Stevaert heeft vrijdag een oproep gelanceerd om Limburgers die nog over illegale of onvergunde wapens bezitten aan te sporen om die zo snel mogelijk bij de politie in te leveren of vergunningsaanvraag te doen.
De gouverneur lanceerde zijn oproep in het kader van de provinciale wapeninzamelactie "Ongewenst gewapend" die van 20 tot 25 november loopt.

De nieuwe wapenwet is sinds 9 juni 2005 van kracht. De ervaring heeft volgens Stevaert geleerd dat de huidige wapenbezitters de verstrenging van de nieuwe wet en de richtlijnen inzake vergunningen niet goed kennen en dat er over de inhoud van de nieuwe wet nog heel wat misvattingen bestaan.

Vandaar dat de Limburgse gouverneur de tijd rijp achtte om de nieuwe wapenwet nogmaals toe te lichten en de lijnen van de inzamelweek uit de doeken te doen.

Limburgers die nog over een illegaal of onvergund wapen beschikken, kunnen dat nog tot 9 december bij de politie binnenbrengen of een vergunning aanvragen. Ook tijdens de provinciale wapeninzamelweek kunnen de wapens ingeleverd worden. Wie na 9 december nog over een verboden wapen beschikt, riskeert vervolging door het parket en een inbeslagname door de politie.