Koopjesbus blijft het goed doen

Print
1.792 mensen hebben afgelopen zaterdag een gratis ticket 'Hasselt Koopzaterdag' genomen om met de bus van De Lijn richting provinciehoofdstad te rijden.
"Dat is goed voor 3.584 verplaatsingen met de bus, waar we op een normale zaterdag zo’n 700 tickets verkopen," zegt Sonja Loos van De Lijn Limburg.

"Vergeleken met oktober tellen we dan wel bijna 300 kaartjes minder, maar dat wijten we aan de vakantieperiode en aan de keuze om Sinterklaas te gaan onthalen met de gezinswagen omdat nu heelwat kleinere kinderen mee naar Hasselt rijden. In elk geval blijft dit initiatief scoren."

"We wachten nu de laatste testzaterdag op 2 december af," zegt ook een tevreden burgemeester Reynders. "Die zullen we dan analyseren en de nieuwe gemeenteraadsleden krijgen dan in januari de kans om mee over het initiatief te debatteren. Wij zijn in elk geval bijzonder te spreken over de wijziging in mobiliteitsgedrag die vele mensen verkiezen. We zijn er van overtuigd dat vele autogebruikers hun voertuig thuis laten en met de bus naar Hasselt komen. Dat was het uiteindelijke doel van deze actie."