Voormalig modellenbureau veroordeeld voor oplichting

Print
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de voorzitter en secretaresse van het voormalige modellenbureau Kimberly's veroordeeld tot respectievelijk een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een werkstraf van tachtig uren.
Meer dan honderd personen kregen de belofte dat er foto's voor een portfolio zouden gemaakt worden en betaalden er voor, maar de foto's werden nooit getrokken.

De feiten dateren van de eerste zes maanden van 2003. Sabrina S. uit Peer was de secretaresse van de vzw en Louis S. uit Maasmechelen de voorzitter. De vzw beloofde aan meer dan 130 personen om foto's te maken die de kandidaat-modellen konden gebruiken voor een portfolio. De vzw liet zich voorschotten betalen van in totaal 32.210 euro maar maakte de foto's nooit.

Tijdens dezelfde periode deed de vzw ook aan huwelijksbemiddeling zonder erkenning van de overheid en verspreidden ze misleidende reclame.
Voor al die feiten kreeg Sabrina S. zes maanden cel met uitstel en Louis S. een werkstraf van tachtig uren. Beiden kregen ook een boete van 1.000 euro. De vzw werd niet veroordeeld omdat die begin 2006 in vereffening ging.