Noorse kleptomane stal anderhalve ton kledingstukken

Print
Een Noorse vrouw heeft over minstens negen jaar meer dan anderhalve ton kledingstukken uit winkels in Oslo en omgeving gestolen.
Volgens de krant Aftenposten van vrijdag werd de 56-jarige kleptomane in oktober bij een strooptocht samen met haar dochter bij de kraag gevat.

Uit het onderzoek bleek dat ze alleen al in filialen van een bepaalde modeketen kleding voor 400.000 kronen (50.000 euro) gestolen had. De buit had ze in haar woning tot een gigantische textielberg opgehoopt.

Volgens het bericht beloopt de omvang van de in verschillende modehuizen ontvreemde stukken circa een miljoen kronen. De vrouw had volgens de speurders echter niets van haar buit verkocht.

De diefstallen had ze enkel maar voor de kick gepleegd, gaf ze zelf aan de rechter toe. In een deskundigenrapport werden haar zware psychische problemen met depressies en een laag zelfbeeld bevestigd.

Daarom wees de rechter de door het openbaar ministerie gevorderde gevangenisstraf af. De vrouw moet wel een schadevergoeding van 400.000 kronen betalen.