Britse tieners geschokt door alcohol-baby's

Print
Een Britse school gebruikt robotpoppen die zich gedragen als alcohol- en drugsverslaafde baby's om tieners de gevaren van deze genotsmiddelen te doen inzien.
BR>
De poppen simuleren de echte ontwenningsverschijnselen van het alcoholsyndroom bij baby's. Ze schreeuwen en trillen als ze geen drugs of alcohol krijgen. Ook hun gewicht is aangepast. De poppen wegen, net als echte drugsverslaafde baby's, maar anderhalve kilo. Ze zien er ook heel mager uit. Hun wangen en borstkas zijn helemaal ingevallen.

"De tieners kregen de opdracht om twee dagen alleen voor de baby te zorgen. De meeste van de jongeren waren erg geschokt toen ze geconfronteerd werden met de poppen. De twee dagen vielen hen dikwijls erg lang," vertelt Linda Porter, begeleidster van de cursus.

"Veel leerlingen smeekten al na een dag om de pop terug te nemen of om haar uit te schakelen. Maar de poppen zijn geprogrammeerd voor twee dagen en kunnen ook niet uitgeschakeld worden. Ik denk wel dat we in onze opzet geslaagd zijn om de tieners te laten zien wat een drugs- of alcoholverslaving kan aanrichten," aldus nog Porter.