Belgacom sluit ontslagronde niet uit

Print
"Er is potentieel om het personeelsbestand te verminderen." Zo luidde het antwoord van Belgacom-topman Didier Bellens op een vraag over de mogelijke synergieën voor Belgacom en Proximus.
Proximus is sinds kort een 100%-dochter van Belgacom.

"Er zijn fiscale synergieën ten belope van 100 miljoen euro, waarvan in 2007 een positieve impact op de belastingen van 22 miljoen euro", zei Bellens. De topman ziet nog andere synergieën. "Er is potentieel om het personeelsbestand te verminderen", zei Bellens, zonder verder in detail te treden.
BR> Michel Georgis, de gedelegeerd bestuurder van Proximus, verklaarde dat de operator momenteel een studie voert naar de personeelsbehoeften van het bedrijf. Volgens de woordvoerder van Proximus staan daarbij alle mogelijkheden open, ook de versterking van het personeelsbestand en de uitbesteding van activiteiten.

Vakbonden
Ben Coremans van het ACV is niet op de hoogte van concrete plannen om het personeelsbestand te verminderen, wegens synergieën met Proximus. Maar helemaal verrast is hij ook niet.

"Er circuleert momenteel een bedrijfsvideo onder het personeel waar allusie wordt gemaakt op die synergieën. Werkgroepen maken ook denkoefeningen daaromtrent". Hij wijst er ook op dat vaste en mobiele telefonie steeds meer naar elkaar toegroeien, "kijk maar naar de samenwerking tussen Mobistar en Telenet".