Rusland treedt toe tot WTO

Print
Rusland heeft een akkoord gesloten met de Verenigde Staten over toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Het akkoord komt na dertien jaar van onderhandelingen.
De verwachting is dat de presidenten Bush en Poetin van de VS en Rusland volgende week in Vietnam het akkoord bekrachtigen tijden een economische top in Hanoi. Gisteren werd bekend dat Bush op weg naar Hanoi een tussenstop maakt in Moskou.

Een akkoord met de VS is de laatste horde die Rusland moet nemen om toegelaten te worden tot de 149 lidstaten tellende handelsorganisatie. De verwachting is dat toetreding een enorme stimulans betekent voor de Russische economie.

De onderhandelingen tussen de VS en Rusland spitsten zich de afgelopen tijd toe op de import van Amerikaanse vlees in Rusland en Amerika's zorgen over Russische internet- en video-piraterij.

Rusland had gehoopt de toetreding al afgelopen juli tijdens de G8-top in St. Petersburg te kunnen aankondigen, maar toen bleken er nog te veel verschillen van inzicht te zijn.