Een op drie werkgevers zou 50-plussers liever dumpen

Print
Niet minder dan 37 procent van de Vlaamse werkgevers vindt vijftig jaar oud voor een werknemer. Werkgevers zien deze werknemers het liefst vertrekken en doen weinig tot niets om hen te ontmoedigen eerder te stoppen met werken.
Dat blijkt uit een onderzoek van Flanders District of Creativity, zo meldt DM. Er kan in Vlaanderen nauwelijks gesproken worden van een leeftijdsbewust personeelsbeleid, schrijft Flanders District of Creativity (FDC) in zijn onderzoeksrapport. Naar aanleiding van het Creativity World Forum, dat volgende week in Gent plaatsvindt, ondervroeg de Vlaamse overheidsinstelling ruim 1.500 werkgevers en werknemers over ouderen op de arbeidsmarkt.

De resultaten zijn ontluisterend. Vanaf het moment dat een werknemer veertig jaar wordt, verliezen de meeste werkgevers hun interesse. Een 55-jarige wordt door 84 procent van de werkgevers ronduit oud genoemd. Slechts een kleine groep werkgevers doet moeite om oudere werknemers langer aan het werk te houden. Minder dan 10 procent van de werkgevers biedt oudere werknemers de mogelijkheid aan om uit de ploegendienst te stappen. Nauwelijks een op de drie werknemers krijgt bijscholing of een cursus aangeboden.

Terwijl de overheid er alles aan doet om de Belgen zo lang mogelijk aan het werk te houden, heeft een op de drie werkgevers concrete plannen om oudere werknemers met vervroegd pensioen te sturen.