Brussels Airlines baadt in blauw en rood

Print
De fusiemaatschappij tussen SN Brussels Airlines en Virgin Express heet 'Brussels Airlines'. De kleuren zijn blauw en rood. Op de staart komt een grote B met bolletjes.
De naam die al een een poos circuleerde, wordt hiermee bevestigd. Brussels Airlines concentreert zich net als zijn twee voorgangers op Europa, met als belangrijke niche Afrika. Opvallende nieuwigheid is het afschaffen van de businessklasse op de korteafstandsbestemmingen.

In de toekomst kan voor bestemmingen binnen Europa worden gekozen voor twee tarieven: het iets duurdere B.flex met meer service en flexibiliteit en het goedkope B.Light.

Brussels Airlines hoopt dat minstens 35% voor de eerste categorie kiest.

De nieuwe formules zijn vanaf woensdag te boeken, maar gaan in met het zomerseizoen op 25 maart 2007. De aanpassingen aan de vliegtuigen zullen de volgende maanden geleidelijk gebeuren.

Critici
Critici vrezen dat door de komst van één luchtvaartmaatschappij in plaats van twee concurrenten, de prijzen in de toekomst zullen stijgen. Brussels Airlines belooft dat de prijs vanaf 49 euro zal blijven gelden in de toekomst en geeft ook een "laagste prijs garantie". Hierbij zit wel een addertje onder het gras: het moet gaan om een vergelijkbare vlucht, dus van en naar dezelfde luchthavens en in hetzelfde tijdsframe. En zo veel concurrenten zijn er nog niet op Brussels Airport.

CAO gesprekken
Het gros van de cao-onderhandelingen in het kader van de nieuwe luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines moet nog starten. De bedoeling is om tegen de start van de maatschappij, op 25 maart volgend jaar, alles rond te hebben. De volgende weken wordt er intensief tussen de directie en de vakbonden onderhandeld.

Tuttenmysterie
Brussels Airlines: nieuwe naam lost tuttenmysterie op De geboorte van de nieuwe spruit hing de voorbije dagen letterlijk in de lucht. In vijf steden in België waren er de afgelopen week namelijk grote fopspenen uit de lucht gevallen. Met de aankondiging van de nieuwe luchtvaartmaatschappij is het tuttenmysterie meteen ook opgelost.

In Antwerpen, Luik, Brussel, Gent en Hasselt werden er een week geleden plots grote fopspenen in het straatbeeld opgemerkt. Niemand wist waar ze vandaan kwamen of wat ze te betekenen hadden. Op de fopspenen viel wel een verwijzing naar de website www.grotetut.be te lezen, maar daar werd je niet veel wijzer. De tutten intrigeerden blijkbaar heel wat mensen, want de afgelopen dagen bezochten liefst 120.000 mensen de website in de hoop een antwoord te krijgen op het mysterie. Wie er achter de stunt zit is sinds dinsdag wel opgelost, het spel is wel nog niet voorbij.