Directie NedCar ontkent overnameplannen door Chinees consortium

Print
De directie van autoproducent NedCar in het Nederlands-Limburgse Born ontkent de berichtgeving van de Nederlandse krant De Telegraaf dat er vergevorderde plannen zijn voor een overname van NedCar door een Chinees consortium.
"Dit verhaal is gebaseerd op ongegronde speculaties en is feitelijk onjuist. Zowel het management als de ondernemingsraad betreurt deze foutieve berichtgeving en het feit dat daardoor bij medewerkers valse verwachtingen kunnen zijn gewekt," zo luidt het dinsdag in een reactie op het bericht in de krant.

De directie bevestigt anderzijds wel dat een werkgroep momenteel nog de mogelijkheden onderzoekt om de productiecapaciteit van NedCar beter te benutten.
Na het stopzetten van de productie van de Smart ForFour tegen het einde van dit jaar, baseert NedCar zich op een jaarlijks volume voor de Mitsubishi Colt van 70.000 auto's. De huidige productie bedraagt 130.000 wagens.

De directie beklemtoont dinsdag ook dat de contacten die er momenteel lopende zijn om de productiecapaciteit beter te kunnen benutten zeker voor 2009 "geen serieuze impact" op de werkgelegenheid bij de Nederlandse autobouwer zullen hebben.