Faillissement van Axtron in Tessenderlo kost 18 banen

Print
De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft vrijdag de Axtron-groep in Tessenderlo, een multidisciplinair studie- en adviesbureau inzake milieu, veiligheid, urbanisme, energie en mobiliteit, failliet verklaard.
Dat gebeurde nadat de directie van Axtron donderdag zelf de boeken neerlegde. Het bedrijf kende financiële problemen, de totale schuld was opgelopen tot 1,85 miljoen euro. Door het faillissement komen 18 mensen, hoofdzakelijk bedienden, op straat te staan.

De rechtbank van koophandel verklaarde vrijdag meer bepaald drie vennootschappen van de groep failliet. Het gaat om Axtron Environmental Consulting, Axtron Geoconsulting en Axtron Fire and Safety Consulting. Die zijn allemaal op hetzelfde adres in Tessenderlo gevestigd.
De handelsrechter stelde ook een curator aan die het faillissement verder zal afhandelen. De overkoepelende holding van de drie vennootschappen legde de boeken niet neer.

Axtron werd in 1996 opgericht als handelsvennootschap van milieutechnische materialen zoals afvoergoten, olie- en benzine-afscheiders en waterzuiveringsinstallaties. In 1998 richtte Axtron vestigingen in Tessenderlo, Antwerpen en Oostkamp op. Vorig jaar werd daar nog een nieuw kantoor in Gentbrugge aan toegevoegd. Axtron beschikt daarnaast nog over een vestiging in Luik.
De vakbonden waren vrijdag nog niet op de hoogte van het faillissement.