Hansen investeert 140 miljoen euro in Lommel

Print
De Indiase producent van windturbines Suzlon heeft vrijdag in New Delhi aangekondigd 140 miljoen euro te zullen investeren in de Lommelse vestiging van Hansen Transmissions.
Dat zorgt voor 300 nieuwe jobs.

Het nieuws kwam er naar aanleiding van de promotietoer van premier Verhofstadt in India. Een ander Indiaas bedrijf opent in het Waalse Hermalle een distributiecentrum.

Hansen produceert duurzame aandrijfsystemen voor onder meer windturbines. Het bedrijf kwam in maart dit jaar volledig in Indiase handen terecht. Suzlon Energy Ltd - de nummer vijf ter wereld op het vlak van windenergie - legde daarvoor 465 miljoen euro op tafel.

Om de vraag te kunnen bijhouden, besliste de raad van bestuur van Hansen om 140 miljoen extra te stoppen in een uitbreiding van de productiecapaciteit, de testfaciliteiten en onderzoek en ontwikkeling.
Daarvoor werd naast de bestaande vestiging in Lommel onlangs 63.500 m2 terrein aangekocht. De investering levert 300 nieuwe jobs op.

Tijdens een onderhoud met MR-vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders bevestigde Vivek Harsh International dan weer dat het in het Waalse Hermalle (Luik) een distributiecentrum opent voor steen en marmer.
Dat zou binnen enkele weken al gebeuren. Het gaat om een investering van 2 à 3 miljoen euro. Hoeveel jobs dat oplevert, is nog niet duidelijk.