'Plezierig werken werkt beter'

Print
Feedback van leidinggevenden, steun van collega's, autonomie en afwisseling op het werk dragen bij aan het geluk van werknemers. Dat zegt de Nederlandse arbeids- en organisatiepsycholoog Arnold Bakker.
Geluk hoort óók op de agenda van organisaties, vindt Arnold Bakker, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Veel managers denken dat er vooral gewoon gewerkt moet worden. Maar het omgekeerde werkt éerder: als mensen plezier in en op hun werk hebben, werken ze ook beter. Bij stress worden eerder fouten gemaakt. Oog hebben voor geluk op het werk, betekent dus het paard voor de wagen spannen. Zo kun je proberen te voorkomen dat mensen opgebrand raken en slechter gaan presteren."

Studies op het gebied van werk en positieve emoties, bevestigen de 'winst' van positieve gevoelens, zegt Bakker. "Uit Amerikaans observatie-onderzoek onder managers blijkt dat de groep die heel goed op het werk presteerde ook creatiever en positiever was en opener communiceerde dan hun collega's die middelmatig en slecht presteerden."

Foto louter ter illustratie