Man tot 51 klappen veroordeeld wegens verkrachting in India

Print
Een bewoner van het dorp Rampur in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh is tot 51 klappen veroordeeld wegens het verkrachten van een doofstomme buurvrouw. Dat heeft het dorpshoofd vrijdag bekendgemaakt.
De man werd veroordeeld door de uit vijf dorpsoudsten bestaande dorpsrechtbank, die zich gewoonlijk slechts uitspreekt over ruzies over land en dergelijke en niet over strafzaken. In dit geval besloot de dorpsrechtbank toch op te treden, omdat de politie naliet de verdachte te arresteren, met als argument dat het slachtoffer niet gehoord kon worden, aldus het dorpshoofd, Badr-ul Hasan. De veroordeelde zal in het openbaar 51 keer met de vlakke hand worden geslagen. Ook moet hij een boete van omgerekend negentig euro betalen. "Meer kunnen we niet doen", zei Hasan. "De dorpsrechtbank is niet bevoegd om iemand te arresteren. Door hem in het openbaar te slaan wil de rechtbank hem te schande maken."

Overigens zegt de politie de zaak nog in onderzoek te hebben. "Er wordt pas actie ondernomen als we bewijs vinden dat de vrouw is verkracht", aldus een woordvoerder van de recherche. De man zou door de strafrechter ter dood veroordeeld kunnen worden.
De vrouw zou afgelopen zondag toen ze uit haar werk op weg was naar huis zijn verkracht in een veld. Haar echtgenoot deed aangifte.