Genk moeizaam voorbij Westerlo

Print
Zonder echt te overtuigen heeft Racing Genk ook de gevaarlijke Westelse klip weten te omzeilen. Genk won met 0-1 op het veld van Westerlo.
Hans Cornelis en Jean-Philippe Caillet geraakten in extremis toch speelklaar. Racing Genk had het in de eerste helft nochtans niet onder de markt met een vlot combinerend Westerlo. En vermits ook het Genkse middenveld geen raad wist met de stug opzittende Modubi en Van Imschoot had de competitieleider lange tijd geen overschot. Scoren in het openingskwartier zat er voor Genk nooit in. Toch tekenden de bezoekers voor de eerste grote mogelijkheid. Dat was toen Caillet de bal in de grote straat stuurde en Ivan Bosnjak zich sneller toonde dan Ronny Gaspercic. Gelukkig toonde Nico Van Kerckhoven zich de reddende engel.

Westerlo had voor rust één grote kans. Dat was toen de diep geinfiltreerde Marc Wagemakers perfect voorbracht, maar topschutter Patrick Ogunsoto een zucht te laat kwam om zijn doelpuntensaldo op te trekken. Een weinig overtuigend Genk sloeg op slag van rust toch toe. De hoekschop van Tom Soetaers werd even met het hoofd beroerd door Ivan Bosnjak. De gedevieerde bal viel pardoes voor de voeten van de mee opgerukte Eric Matoukou, die raak trof. Niet bepaald verdiend, maar dat maakte de Genkse rekening niet. Westerlo deed er na de rust alles aan om de achterstand goed te maken. Maar het was Genk dat enkele keren gevaarlijk uitbrak langs de snelle Tom Soetaers.

Toch had Westerlo de gelijkmaker binnen handbereik maar Tom Van Imschoot schoot de aangereikte bal van Ogunsoto hoog over.

Genk repliceerde met een kopbal van Kevin Vandenbergh. Maar aan de overkant verkwanselde Patrik Ogunsoto een unieke kans. In de slotfase verzuimden Van Imschoot, de ingevallen Vervoort en Ogunsoto om de verdiende gelijkmaker op het gammele scorebord te toveren.

Westerlo 0 - Racing Genk 1
Scheidsrechter:Alain Hamer
Toeschouwers:10.000
Westerlo: Gaspercic, Wagemakers(73' Sarki),Wils, Van Kerckhoven, Evens, Dirar(84' Vervoort), Modubi, Van Imschoot, Delen, Utaka(65' Van den Eede), Ogunsoto.
Racing Genk:Bailly, Cornelis, Matoukou, Verdonck, Pocognoli(85' Vandooren), Da Silva(75' Iakovenko), De Decker, Vrancken, Soetaers, Vandenbergh(75' Ljubojevic), Bosnjak.
Doelpunt:44' Matoukou 0-1
Gele kaarten:Soetaers(fout), Modubi(fout), Matoukou(fout)