Auto schoonvader Defour in brand gestoken

Print
Een onbekende heeft vrijdag rond 0.15 uur aan de Venkellaan in Waterschei (Genk) de wagen van Costa Mbisdikis in brand gestoken. Mbisdikis is de vader van Irène, de vriendin van Standard-voetballer Steven Defour.
Het parket van Tongeren heeft een onderzoek bevolen naar de brandstichting. Het gerechtelijk labo werd ingeschakeld. De wagen stond aan de straatkant en brandde volledig uit.

"Bewakingscamera's aan de woning hebben de brandstichting gefilmd. Op de beelden is te zien hoe een persoon langs de wagen loopt en dan in brand steekt. Ik wilde net gaan slapen, toen ik een knal hoorde. Ik kon nog zien hoe een spoor van brandversneller tot op straat liep. Vanop afstand is het vuur aangestoken", doet Costa Mbisdikis het verhaal.

Hij heeft geen idee wie de daders kunnen zijn, maar heeft wel een vermoeden.

Standard
Dit voorjaar veroorzaakte Steven Defour heel wat opschudding bij zijn ex-club KRC Genk. Hij had uitzicht op een transfert naar Ajax Amsterdam, maar volgens Defour en zijn manager vroeg Genk een overdreven transfervergoeding.

Defour baseerde zich dan op de wet van 1978 om zijn contract bij Genk op te zeggen. De overgang naar Ajax mislukte en uiteindelijk verkaste Defour naar Standard Luik. Heel wat supporters van Genk waren woedend op de handelswijze van Defour en zijn entourage.