Politiefactuur veiligheid voetbalwedstrijden blijft dalen

Print
De factuur van de politie-inzet in eerste klasse tijdens het afgelopen voetbalseizoen 2005-2006 is ruim 321.000 euro gedaald.
De politie-inzet verminderde met 8,7 procent in vergelijking met het seizoen 2004-2005. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael, dinsdag bekend naar aanleiding van de zesmaandelijkse rondetafelbijeenkomst voetbalveiligheid.

De belangrijkste reden voor de daling ligt in de strikte toepassing van de voetbalwet, zo stelde de minister. Met de uitbreiding van die wet in 2003 kregen de politiediensten en de Voetbalcel immers meer mogelijkheden om het voetbalgeweld te bestrijden.

Tegenover het seizoen 2004-2005 werd er in 2005-2006 wel een stijging van het aantal incidenten vastgesteld. "Dat is het logische gevolg van de striktere toepassing van de voetbalwet. Het aantal incidenten met geweld is echter ook gestegen," verklaarde minister Dewael.

Ondanks de strenge toepassing van de voetbalwet is het aantal toeschouwers gestegen en komen vrouwen en kinderen opnieuw naar het voetbal, aldus nog de minister.