Nieuwe advocaat voor Abdallah Ait Oud

Print
De raadkamer in Luik onderzocht vrijdagmorgen het eerste aanhoudingsmandaat tegen Abdallah Ait Oud.
Dat heeft betrekking op de tenlasteleggingen over de ontvoeringen en opsluiting van Stacy en Nathalie.

Ait Oud werd voor het eerst verdedigd door zijn nieuwe raadsman, mr. Jean-Philippe Mayence, die de meesters Bouchat en Franchimont vervangt.

"Ik ben rechtstreeks aangesproken door mijn cliënt. Ik zal de redenen niet vermelden voor deze verandering van advocaat", verklaarde hij na afloop van de zitting.

De verandering van advocaat betekent ook een wijziging in de wijze van verdediging. Mr. Mayence heeft meteen laten weten dat hij zich in het openbaar niet zal uitlaten over de grond van het dossier.

"Ik wil voorkomen dat het debat over de grond van de zaak gebeurt in de kranten en op het publieke forum", onderstreepte hij. Daarbij herinnerde hij aan het vermoeden van onschuld.

Voor de advocaat heeft men "belangrijke elementen over de grond van de zaak gecommuniceerd. Daardoor heeft men gehandeld dat het nog moeilijk voorstelbaar is dat hij (Ait Out, nvdr.) onschuldig is. Ik kan tien zaken opnoemen waarin de beschuldigde de ideale dader was en die uiteindelijk op een vrijspraak zijn geëindigd", besloot mr. Mayence.