Dirk Trioen pleegde wellicht zelfmoord

Print
In zijn woning in Brugge is vrijdagmorgen het lijk aangetroffen van Dirk Trioen, de spijtoptant van de Bende van de Miljardair.
Het parket van Brugge heeft een wetsdokter aangesteld om de doodsoorzaak vast te stellen. Waarschijnlijk is hij overleden na een wanhoopsdaad.

Dirk Trioen raakte vooral bekend toen hij in de Kamercommissie mensenhandel bezwarende verklaringen aflegde ten aanzien van de leden van de zogenaamde 'Bende van de Miljardair'.

Trioen kende sinds zijn verklaringen weinig rust. Met de regelmaat van de klok verscheen hij in de media. Zo reed hij in het Kanaal Brugge-Oostende en sprong hij op 22 september vorig jaar uit het raam van zijn appartement in Wenduine nadat hij eerst de hele inboedel naar beneden had gegooid. Hij liep daarbij een sleutelbeenbreuk op.

In juni van dit jaar kwam hij nog in het nieuws toen hij werd opgepakt voor het uiten van doodsbedreigingen aan het adres zijn partner. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Het was de partner van Trioen die vrijdagmorgen de Brugse politie verwittigde omdat ze al enkele dagen niets meer van hem had gehoord.