Jongen opgepakt na diefstal bij Antwerpse wapenhandelaar

Print
In het centrum van Antwerpen is dinsdag even commotie ontstaan toen een jongeman bij wapenhandelaar Lang in de Lombardenvest een wapen stal en het op een lopen zette. Dat bevestigt de lokale politie van Antwerpen. De zoon van de winkeleigenaar zette de achtervolging in en riep om hulp.
Benoit Lang bediende een andere klant toen de jongen de winkel binnen kwam. "De luchtkarabijn lag op de toonbank. Hij duwde de klant opzij en griste het wapen mee. Ik ben de dief gevolgd," zegt Lang.

Een wijkagent zette de achtervolging mee in. De jongeman was intussen met het wapen in de richting van de Meir gelopen. Ter hoogte van winkelgaanderij "De Wilde Zee" werd de dader gevat.
Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Waarom hij het wapen stal en wat hij ermee van plan was, is nog niet bekend. Volgens de lokale politie was het wapen niet geladen.

Het incident roept nare herinneringen op bij Benoit Lang. In zijn winkel kocht Hans Van Themsche immers op 11 mei het wapen waarmee hij een bloedbad aanrichtte.