Overijse heeft weer elektriciteit

Print
Iets na middernacht is de elektriciteitsvoorziening in een groot deel van Overijse en enkele straten van Tervuren en Duisburg volledig hersteld.
De technici van Eandis, het bedrijf dat in opdracht van de intercommunale Iverlek het elektriciteitsnet uitbaat en aanlegt, hadden uren nodig om het euvel te herstellen waardoor sinds 18 uur maandagavond honderden gezinnen in de regio zonder stroom zaten.

De problemen waren het gevolg van een kortsluiting in een ondergrondse middenstandskabel. "De oorzaak van de kortsluiting zal pas kunnen worden achterhaald eenmaal de kabel opgegraven is voor herstel en wederindienstname. Of het gaat om overbelasting of het probleem het gevolg is van een eerdere beschadiging door een menselijke activiteit is momenteel nog onduidelijk," aldus Eandis-woordvoerder Jean-Pierre Blomme.

Het gebeuren in Overijse had volgens Blomme totaal niets te maken met de massale stroompanne van afgelopen zaterdag in diverse Europese landen. "Dat was een gevolg van het feit dat Duitsland door een probleem met hoogspanningslijnen veel elektriciteit uit de buurlanden moest betrekken. Overijse is een op zich staand lokaal geval van stroomonderbreking dat wel meer voorkomt."