George Harrison weer thuis

Ex-Beatle George Harrison (56) is zaterdag ontslagen uit het Londense ziekenhuis waar hij was opgenomen na donderdag in zijn huis in Henley-on-Thames te zijn neergestoken door een indringer. De dader, de 33-jarige Michael Abram, is vrijdag na in staat van beschuldiging te zijn gesteld wegens poging tot moord ter observatie opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij moet op 11 februari voor de rechter verschijnen.

BR>Harrison liep bij de aanslag een 2,5 centimeter diepe steekwond in de borst op, die zijn rechterlong deed inklappen. De ex-Beatle dankt zijn leven aan zijn vrouw Olivia (51), die de indringer - na een langdurige worsteling door drie kamers van hun optrekje - met een nachtlamp buiten westen sloeg. Toen Harisson na te zijn neergestoken luidkeels begon te schreeuwen, snelde Olivia hem zonder aarzelen en met goed gevolg ter hulp.

Volgens de dokter zal George Harrison over drie weken waarschijnlijk volledig genezen zijn van zijn steekwonden. Zijn Beatle-companen Paul McCartney en Ringo Starr stuurden hem hun beste wensen voor een spoedige genezing.

De moeder van Abrams heeft verteld dat haar zoon, die psychische problemen heeft, geobsedeerd was geraakt door de Beatles. «Hij haat ze en gelooft dat zij heksen zijn. Hij neemt de teksten letterlijk,» zei zij. De man zou enkele weken in een psychiatrische inrichting hebben gezeten. Hij werd echter ontslagen wegens een aanval op een verpleger.