Charles Schulz tekent laatste 'Peanuts'-strip

In Amerikaanse kranten verschijnt vandaag de laatste aflevering van de 'Peanuts'-strip die Charles Schulz de laatste bijna 50 jaar iedere dag heeft getekend. Gezeten achter zijn schrijfmachine op zijn hok, laat de hond Snoopy de lezers meelezen in een brief waarin Schulz afscheid neemt.

AP

BR>«Lieve vrienden,» schrijf Schulz (77), die besloot te stoppen toen in november bij hem darmkanker werd geconstateerd. «Ik heb het geluk gehad bijna 50 jaar Charlie Brown en zijn vrienden te hebben getekend. Het is de vervulling van mijn jeugdambitie geweest. Helaas ben ik niet meer in staat het schema vol te houden dat een dagelijkse strip vereist, daarom stop ik ermee.»

Charlie, Snoopy, Linus, Lucy en alle anderen verschenen in 2.600 kranten, met dagelijks bijna 355 miljoen lezers in 75 landen. De laatste zondagse aflevering verschijnt op 13 februari. Na die datum zal United Feature Syndicate alleen nog herdrukken van 'Peanuts' uitbrengen. Sinds Schulz aankondigde te zullen stoppen, heeft hij 400 tot 500 brieven per dag ontvangen van lezers die hem sterkte wensten.