"Madonna stal adoptiekind van andere vrouw"

Print
De controverse omtrent Madonna's geplande adoptie van het Malawinese jongetje David Banda blijft voortduren.
Yohane Banda, de vader van de dertien maanden oude peuter, heeft namelijk laten weten dat zijn zoon al geadopteerd zou worden door een andere vrouw... totdat de zangeres tussenbeide kwam. Dat meldt het Britse dagblad The Daily Mail.

"De broer van deze vrouw heette ook David," vertelde Yohane. "Ze bezocht ons dorp en stuurde haar broer foto's van mijn zoon. Beiden zouden maar ons dorp komen om mijn zoon te halen, maar Madonna nam hem als eerste. Als die andere mensen hem hadden hadden geadopteerd, had dat nooit zo'n rel veroorzaakt en had ik mijn normale leven nog gehad."

Ook haalde papa Banda uit naar Madonna's uitspraken in de talkshow van Oprah Winfrey. De superster vertelde daar dat David, gedurende de twaalf maanden die hij in een weeshuis doorbracht, niet bezocht was door familie.
"Ik denk dat Madonna leugens herhaalt die haar verteld zijn," aldus Yohane. "Het is niet waar. Ik fietste bijna iedere week naar het weeshuis om met hem te spelen en ook zijn oma kwam soms langs. David was geen achtergelaten baby. Hij kreeg veel liefde."

Toch heeft hij geen spijt dat hij zijn kind aan Madonna heeft afgestaan: "Ik heb de juiste keuze gemaakt. Iedere dag ben ik blij, omdat ik weet dat hij een beter bestaan krijgt."