Fans dagen Rolling Stones voor rechtbank

Print
Twee fans van The Rolling Stones zijn er zozeer over misnoegd dat een concert van de rockgroep in Atlantic City op de valreep afgelast werd, dat ze een schadevergoeding van 51 miljoen dollar van de groep eisen.
Martin en Rosalee Druyan stellen in hun klacht dat duizenden fans hoge vervoerskosten maakten om het optreden te kunnen bijwonen.
Volgens de Stones werd het concert afgelast omdat Mick Jagger (63) een keelontsteking heeft en zijn stembanden op doktersadvies moet laten rusten. Maar de Druyans voeren aan dat de concertorganisatoren al enkele dagen op voorhand geweten moeten hebben dat Jagger ziek was en dat de afgelasting amper enkele uren voor de aanvang van het optreden onaanvaardbaar was. Hun klacht werd bij het Hooggerechtshof van de staat New York ingediend.

Behalve de afgelasting in Atlantic City zijn verscheidene concerten van de Rolling Stones in Noord-Amerika enkele dagen uitgesteld als gevolg van de keelpijn waarmee Jagger kampt, maakten de organisatoren van de tournee "A bigger bang" dinsdag bekend. Het betreft optredens in Oakland (bij San Francisco), Los Angeles en Vancouver (in Canada).
Een concert dat in Honolulu (Hawaï) gepland was, werd ook afgelast.