Dossier Louis Vanvelthoven verdaagd

Print
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft de zaak tegen de Lommelse burgemeester Louis Vanvelthoven (sp.a) uitgesteld naar de zitting van 22 december.
De voormalige Hasseltse procureur des konings Karel Cleeren had Vanvelthoven rechtstreeks gedagvaard wegens beledigingen in een kranteninterview midden oktober in Het Nieuwsblad en De Standaard. Het openbaar ministerie vond het dossier onvoldoende gestoffeerd en vroeg bijkomend politioneel onderzoek.

Het openbaar ministerie wil de voormalige procureur, de Lommelse burgemeester en de journalist laten ondervragen door de politie om vervolgens een proces-verbaal te laten opstellen. Tegen 22 december moet dat onderzoek rond zijn.

Louis Vanvelthoven verscheen vrijdag zonder raadsman voor de rechtbank. Karel Cleeren was vergezeld van zijn advocaat Luk Delbrouck.

Interview
Aanleiding voor de rechtstreekse dagvaarding was het interview waarin Vanvelthoven stelde dat hij in zijn politieke carrière in 1995 naast een ministerpost had gegrepen, omdat de procureur indertijd een rechtszaak tegen zijn familie had aangespannen wegens belangenvermenging.

In het interview zei de burgemeester dat Cleeren een christen-democratische signatuur had en dat de procureur een alcoholicus was. Uiteindelijk ging Vanvelthoven in die zaak vrijuit.